Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
Kapanan şirket sayısında büyük artış
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) verilerine göre 2024 yılının ilk 10 ayında kurulan şirket…
Fındık serbest piyasada 125, Tarım Kredi’de 140, raflarda ise 500 lira
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Giresun'da serbest piyasada 125 lira olan 50 randıman fındık alım fiyatı, Tarım Kredi Kooperatifi'nde ise…
Japonya’dan yeni teşvik paketi
- Seher Alp
- 25 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Japonya Başbakanı hane halkları ile işletmeleri desteklemek için 250 milyar dolar değerinde bir teşvik paketini…